Szerző: protelep | február 6, 2010

Karácsonyi szerep(II)

Karácsonyi szerep(II)

Már jó ideje lejártak az Ünnepek. Sajnos a vizsgák miatt nem volt annyi lelki erőm,hogy e bejegyzést megírjam. De most lejárt a sresszió és van rá időm. Egy kerek év eltelt mióta megszületett az első bejegyzés a blogon. Az a Karácsonyi szerep(I) volt. Egy érdekes évet zártunk amely örömökben meg csalódásokban dús volt.

Az idén rendhagyó Karácsonyi szerepben volt részünk. Első sorban a szerepet nem a lelkipásztor,

hanem a tanítónő meg az óvónő oktatta be a gyerekeknek, másodjára a versek szövege ki volt vetítve egy vászonra. A tavai, meg az idei szerep is jól sikerült. Valószínű, hogy rengeteg munka áll mögötte.

Amikor én szerepeltem, gyakran megakadtunk,rosszul adtuk elő verseinket, szerepeinket. Az idei vetélkedhet a Kolozsváron előadott szerepekkel. Ez arra mutat rá, hogy falusi gyerekekkel is lehet mit kezdeni, csak valaki felkel vállalja. Nem vagyunk mi buták, csak nem élhetünk azokkal a lehetőségekkel amik egy városi diáknak adottak. De jó úton járunk. Remélem Anita nem fogja többé azt mondani ,hogy ‘többé soha’ mert remek ‘ mű’ formálódott keze alatt. Nem sok ember ismeri el,más munkáját mert nem tudja miből áll. Valószínű, hogy nem nagy jelentőséget tulajdonítanak egy sikeres előadásnak , mert nem tudják azt, hogy nem csak egy versel maradott a gyerek hanem lelkileg sokat tanult. A nagy különbség majd ott fog látszani amikor más nehézségeknek lesznek kitéve( a gyerekek). ‘Fura módon’

azok akik többször kiálltak a közösség elé és jól előadtak valamit nem vesztődnek el egy szóbeli alatt

Gond nélkül kiállnak és elmondják mondanivalójukat, míg másoknak gondjaik akadhatnak Megszeretném köszönni Tasnádi Anita tanítónőnek és Bartok Orsolya óvónőnek, hogy betanították a gyerekeket erre a szerepre és arra szeretném biztatni őket,hogy folytassák a közösségért tett munkájukat.

Egy kis ízelítő a szerepből …

S. Zoltán

PPT-bemutato

Reklámok

Responses

  1. Tisztelt Simon Zoltán!

    Nagyon örülök hogy rátaláltam erre az oldalra. Nagymamám a falu lakója, az egyik telepes lánya, szinte mondhatni hogy a falu legöregebb lakósa. Elég messze elkerültem ettől az aranyos kis falutól, nagy öröm volt rátalálni a világhálón Detrehemtelep történetére. Remélem hogy folytatni fogják a beszámolókat a település eseményeiről. Ezúton én is gratulálok Tasnádi Anita tanítónőnek aki osztálytársam is volt.
    Bízom benne hogy hamarosan olvasni fogok a következő rendezvényekről.

    Üdvözlettel:
    Horváth Izabella


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Kategória

%d blogger ezt kedveli: